Hundnaprapaten.se © 2010                    

 

 

Behandlingar

 

 

Besök av metro.

Läs vad tidningen metro skriver om oss.

 

 

Vi erbjuder helhetliga behandlingar för din hund. Vi jobbar med teknikar som manipulation av rygg och leder, laser, massage, stretching, akupunktur och träningsövningar. För mer info klicka på dom olika behandlingsformerna nedan.

 

 

* Naprapati

* Laser

* Massage,

* Stretching,

* Akupunktur

* Träningsövningar

 

 

 

Naprapatbehandlingar.

Naprapati och kiropraktiska behandlingsmetoder syftar till att jobba med felaktig rörelse och låsningar som uppstår i ryggrad och leder. Vid att stimulera den så vill man även kunna stimulera nerver som löper ut härifrån samt biomekaniskt ge bättre förutsättningar för att kroppen skall fungera på ett bättre sätt.

Fungerar inte nervflödet ut från ryggraden så kan det påverka hundens rörelser, styrka och reaktionsförmåga. Det kan leda till oregelbunden gång, försämrade reflexer, felbelastningar och nedsatt styrka som i sin tur kan leda till skador. Skadorna kan vara akuta som exempelvis korsbandsskada, eller mer kroniska som överbelastningsskador.

Rent biomekaniskt så vill stelheter i ryggraden fortplanta sig ut i övriga delar av kroppen. Om man är stel på ett ställe så kan det lätt bli överbelastningar andra ställen.

Tillbaks till översikt

 

 

Laserbhenandlingar.

 

Laserbehandling på hund är precis som på menniskor mycket effektivt.

Laserns rena ljus stimulerar fotokemiska processar i cellerna hos hunden.  Dette ger en stimmulering av det lokala imunförsvaret, ökad cirkulation i blod och lymfkärl, muskelavslappning, smärtlindring och en hämning av inflamatoriska processar.

Laser är en smärtfri behandling och har som enda bivärkning att man kan bli för snabbt bra och belastar för mycket för snabbt om man inte har restriktionar.

Tillbaks till översikt

 

 

Massage.

Massage stimulerar musklerna och ger avslappning. Hunden kommer ned i varv. Musklerna får ökad blodflöde och slappnar av bättre. Massage kan även lösa upp triggerpunkter samt göra muskeln mera rörlig. Massage ger hormonutsöndring som gör hunden lugnare.

Tillbaks till översikt

 

 

Stretching.

Syftar till att sträcka ut korta och spända muskler.

En spänd muskel kan motverka att hunden tar ut steget, på så sett kommer det att bli jobbigare för hunden att gå och andra muskler blir fel/överbelastade.
Biomekanik, avslappning, längd

Tillbaks till översikt

 

 

Akupunktur.

Akupunktur kan användas på olika sätt. Man kan använda akupunkturnålarna i muskeln för att stimulera blodflödet, släppa på en triggerpunkt eller koppla till el och ge elstimulering av muskeln.

Man kan även sätta nålar för att stimulera nerver eller energiflödet i kroppen på hunden.

Tillbaks till översikt

 

 

Träningsövningar.

Träningsövningar och andra hemövningar/hemgångsråd ges för att få igång hunden i samband med ägaren hemma. Övningarna kan ha olika syften så som, öka styrka, kondition, funktionalitet, bibehålla ett tillstånd så det inte ska förvärras.

Oftast ges övningar som hemövningar, ibland tränar vi lite på plats på kliniken.

Tillbaks till översikt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reportage i Metro

 

Läs vad Metro skriver »

Nyligen hade vi besök av tidningen Metro som övervar en behandling och skrev lite från det.